Fagforening eller ej

Skal man være medlem af en fagforening ?

Mange spørger formentlig sig selv: Skal jeg være medlem af en fagforening eller ej ? Svaret på det spørgsmål er: Ja.

Når man skal det, så skyldes det bl.a. flere forhold:

Man kan få svar på de spørgsmål, der melder sig løbende under et ansættelsesforhold.

Man kan få hjælp, hvis man får en arbejdsskade eller en uberettiget opsigelse.

Man har en organisation bag sig, der arbejder for en bedring af de generelle løn- og arbejdsforhold både overenskomstmæssigt og lovgivningsmæssigt.

Ikke alle, der markedsfører sig som en fagforening, kan tilbyde dette. Der findes organisationer, som fører relativt få retssager, set i forhold til medlemsantallet og organisationer der ikke har - eller alene ganske få -  overenskomster. Ligesom der findes organisationer, der heller ikke er specielt aktive i forhold til politikerne.

Man bør sikre sig, at den organisation, der skal varetage ens interesser, også er den organisation, der har overenskomsten på området. Vi kan ikke anbefale, at man melder sig ind i en anden organisation. Man skal i hvertfald være forberedt på, at det så ikke kan forventes, at man får den samme ydelse til et lavere kontingent.

Der er normalt sammenhæng mellem pris og ydelse. Faglige organisationer er ingen undtagelse.  

 

Velkommen til Ansættelseshjælpen

Ansættelseshjælpen er stiftet af Rosberg & Haug advokater (nu Haug Advokater). Formålet har været at give klienter og andre interesserede en mulighed for selv at finde svar på nogle at de spørgsmål, der kan trænge sig på i et ansættelsesforhold. Vi håber med hjemmesiden at kunne give svar på nogle af de typiske problemstillinger. Kan du ikke finde et svar, så kan du sende os spørgsmål - helt gratis og uforpligtende - , Vi videresender ikke persondata, og data slettes når rådgivning er afsluttet.

Har du erstatningsretlige spørgsmål, så find hjælp på www.erstatningshjaelpen.dk; Du kan også kontakte os på tlf. 33134242.